Ardanın Mutfağın Tavada Paçanga Böreği tarifi bugün tv8 ekranlarında izledik. Ardanın Mutfağında Pazar saat 12:45 de tv8 ekranlarında yayınlanan programda Tavada Paçanga Böreği tarifi yapılışı, tarifte kullanılan malzemeleri not alamayanlar için paylaştık.
Malzemeler:
2-3 adet yufka
250 gr pastırma – çemensiz
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
3 adet domates
3 adet sivri biber
Zeytinyağı
Sıvı harç için;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Sıvı harç için olan malzemeleri karıştırın ve kenara alın.Börek için pastırmaları uzun doğrayın. Biber ve domatesi küçük doğrayın.Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve biberleri kavurun. Ardından pastırmaları ekleyin, yumuşatın ve domatesi ekleyip bir tur karıştırıp kenara alın.Ayrı bir tavayı yağlayın ve bir adet yufkayı yerleştirip sıvı harçtan dökün. Bir parça daha yufka yerleştirip, yeniden sıvı harçtan dökün. Bu şekilde 2-3 kat olacak şekilde yufka yerleştirerek taban yapın.İçerisine kaşarı serpin, iç harcı yerleştirip, yeniden yufka koyun üzerine sıvı harçtan dökün, birkaç katta üzerine yufka serip kenarlardan taşan yufkayı kapatın ve ateşin üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin.Ters yüz edip iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alıp dilimleyerek servis edin.
Ardanın Mutfağı Bu Gün İzlenen Diğer Tarifler
Ardanın Mutfağı 26 Nisan 2015 Elmalı Poğaça TarifiArdanın Mutfağı 26 Nisan 2015 Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi
Tavada Paçanga Böreği tarifleri 26 nisan 2015 ardanın mutfağı , izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 26 nisan pazar ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 26 nisan 2015 ardanın mutfağı Tavada Paçanga Böreği nasıl yapılır, 26 nisan 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri, Tavada Paçanga Böreği nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 26.04.2015
Tavada Paçanga Böreği
Malzemeler:
2-3 adet yufka
250 gr pastırma – çemensiz
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
3 adet domates
3 adet sivri biber
Zeytinyağı
Sıvı harç için;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Sıvı harç için olan malzemeleri karıştırın ve kenara alın.Börek için pastırmaları uzun doğrayın. Biber ve domatesi küçük doğrayın.Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve biberleri kavurun. Ardından pastırmaları ekleyin, yumuşatın ve domatesi ekleyip bir tur karıştırıp kenara alın.Ayrı bir tavayı yağlayın ve bir adet yufkayı yerleştirip sıvı harçtan dökün. Bir parça daha yufka yerleştirip, yeniden sıvı harçtan dökün. Bu şekilde 2-3 kat olacak şekilde yufka yerleştirerek taban yapın.İçerisine kaşarı serpin, iç harcı yerleştirip, yeniden yufka koyun üzerine sıvı harçtan dökün, birkaç katta üzerine yufka serip kenarlardan taşan yufkayı kapatın ve ateşin üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin.Ters yüz edip iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alıp dilimleyerek servis edin.
Ardanın Mutfağı Bu Gün İzlenen Diğer Tarifler
Ardanın Mutfağı 26 Nisan 2015 Elmalı Poğaça TarifiArdanın Mutfağı 26 Nisan 2015 Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi
Tavada Paçanga Böreği tarifleri 26 nisan 2015 ardanın mutfağı , izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün ardanın mutfağında ne yapıldı, 26 nisan pazar ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 26 nisan 2015 ardanın mutfağı Tavada Paçanga Böreği nasıl yapılır, 26 nisan 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri, Tavada Paçanga Böreği nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 26.04.2015
0 yorum:
Yorum Gönder