29 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 nisan 2015 nurselin mutfağı Enginar Dolması nasıl yapılır, 29 nisan 2015 nurselin mutfağı Enginar Dolması tarifi, Et Köftesi malzemeleri Et Köftesi nasıl pişirilir Enginar Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Enginar Dolması , Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 29.04.2015
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Enginar Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
ENGİNAR DOLMASI TARİFİ
Malzemeleri:
- 12 adet enginar.
- 500 gram dana kıyma.
- 250 gram parça dana eti.
- yarım demet dereotu.
- yarım demet taze soğan.
- 100 gram asma yaprağı.
- 1 çay bardağı pirinç.
- 1 kaşık biber salçası.
- 1 kaşık domates salçası.
- 1 adet limon.
- 2 adet domates.
- 1 kaşık un.
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Dana kıyma bir kaba alınır. Üzerine doğranan dereotu ve taze soğan konur. Biber ve domates salçaları bırakılır. Tuzu, karabiberi atılıp, zeytinyağı gezdirilir ve harmanlanarak iç harcı hazırlanır. Enginarlar güzelce yıkanıp temizlenir. Ortasındaki tüyler alınır. Kararmaması için limonlu ve unlu suya bırakılır. Tencereye konulan bol suda 5 dakika kadar haşlanır. Yumuşayınca suyu süzülür. Hazırlanan iç harçla haşlanan enginarlar doldurulur. Dibine parça et konulan tencereye alınır. Dilimlenen domates ve limonla kapak yapılır.Kalan iç harç asma yapraklarına sarılır ve tencerenin boş kalan yerlerine yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilip sıcak su kınur ve kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder