Nurselin Mutfağı 28 Nisan 2015 Kömbe Tarifi - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 28 Nisan 2015 Kömbe Tarifi


28 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Kömbe nasıl yapılır, 28 nisan 2015 nurselin mutfağı Kömbe tarifi, Kömbe malzemeleri Kömbe nasıl pişirilir Kömbe nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kömbe, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 28.04.2015


 


 

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Kömbe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

 

KÖMBE


MAZLEMELERİ :
KUŞBAŞI ETLİ HARCI İÇİN:
- 750 g kuzu kuşbaşı et.
- 1 tatlı kaşığı tuz. 
- 2 kaşık tereyağı

KIYMALI HARCI İÇİN:
- 500 g dana kıyma. 
- 3 kuru soğan. 
- 2 kaşık tereyağ. 
- yarım çay bardağı sıvıyağ. 
- 1 kaşık biber salçası. 
- 1 çay kaşığı tuz.

KAVUT İÇİN:
- 4 kaşık tereyağı
- 3 kaşık un. 
- 2 bardak ceviz.

HAMURU İÇİN:
- 2 kilo un. 
- 1 tatlı kaşığı tuz. 
- su.

HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı etli harcı için : etler düdüklü tencereye konur ve üzerine su bırakılır. Tuzu atılıp haşlanır. Pişince suyu süzülen etler tereyağında kavrulur ve soğumaya bırakılır. http://beyazlimon.blogspot.com/ Kıymalı harcı için : kıyma tavaya alınır rengi dönünce tereyağı konur ve doğranan soğanlar bırakılır. Biber salçası ilave edilir. Tuzu atılıp kavrulunca ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. http://beyazlimon.blogspot.com/ Kavutlu harcı için : 4 kaşık tereyağında 3 kaşık un kavrulur. Ocaktan alınır içine ve soğamaya bırakılır.  2 kilo un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur tutulur. Tutulan hamurdan Portakal büyüklüğünde bir beze alınır ve açılıp üzerine sıvı yağ gezdirilen fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine soğuyan kavut harçtan gezdirilir ve çekilmiş ceviz serpilir. Üzerine ceviz büyüklüğünde alınıp açılan yufka serilir ve soğuyan kıymalı harçtan konur. Yine ceviz büyüklüğünde alınıp açılan yufka serilip üzerine kuşbaşılı harçtan konup bu şekilde en sona portakal büyüklüğünde hamur kalacak şekilde sırasıyla dizmeye devam edilir. 2 kilo undan 2 tane portakal büyüklüğünde 13 tane de ceviz büyüklüğünde beze çıkacaktır. En üstü kalın açılan yufka konur ve kenarlarındaki fazla hamurlar içe doğru kapatılarak düzeltilir. Bıçakla aralara delikler açılır ve eritilen tereyağı gezdirilir. İlk başta 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 1- 1,5 saat pişme süresi vardır. İlk yarım saatten sonra fırının derecesini biraz düşürebilirsiniz. Fırından çıkınca üst kapağı alınır ve içindeki harç karıştırılıp sunuma alınır. 

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top