7 Temmuz Nurselin Mutfağı Arnavut Böreği Tarifi İzle Bursa 7.07.2015 - Sağlıklı Yaşam

7 Temmuz Nurselin Mutfağı Arnavut Böreği Tarifi İzle Bursa 7.07.2015

arnavut-boregi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi
7 Temmuz Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Bursa ilinde Arnavut Böreği tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz. 7.07.2015
Arnavut Böreği Tarifi izle
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.

1,5 kilo un.
4 tatlı kaşığı tuz.
Su.
İÇ HARCI İÇİN.
200 g dana kıyma.
7 adet patlıcan.
2 adet kuru soğan.
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Karabiber.
Toz biber.
Tuz.
Hazırlanışı:
Verilen ölçülerde un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılabilmesi için 20 25 dakika dinlendirilir.
Küçük küçük doğranan soğanlar sıvıy ağ gezdirilen tencereye alınır. Rengi dönünce kıyması konur. Tuz, karabiber ve tozbiber atılır. Kavrulunca Alacalı soyulup kuşbaşı doğranan ve suda bekletilip acısı alınan patlıcanlar ilave edilir. Kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan 24 beze elde edilir. İlk beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine eritilen tereyağ sürülür ve 2.beze ile üzeri kapatılır. Kenarlarından çekilerek aynı boya getirilir ve bastırılır. 12 kat olana kadar aynı işlem uygulanır. Her beze konduğunda kenarlarından çekildiği için hamur biraz daha büyüyecektir.
Dikdörtgen fırın tepsisinin dibine tereyağ sürülür ve donunca hazırlanan 12 kat yufka biraz taşacak şekilde üzerine alınır. Kenarlarına çok gelmeyecek şekilde soğuyan iç harç yayılır. Kalan 12 bezeyede aynı işlem uygulanıp üzeri kapatılır. Altta kalıp kenarlardan taşan yufka üste getirilip kenarlardan bükülür. Üzerine tekrar etitilen tereyağ gezdirilir ve yağı donana kadar dolapta ortalama 10 15 dakika dinlendirilir. Yağı donunca dolaptan alınır ve dilimlenir. 190 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.

Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.
nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağı izle, 7.07.2015 nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı 7 Temmuz nurselin mutfağı canlı izle Bursa Nurselin mutfağı yemek tarifleri nurselin mutfağı  7 Temmuz nurselin mutfağı canlı İzle Bursa, nurselin mutfağı izle bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Arnavut Böreği Tarifi izle 7.07.2015

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top