Kuru Yemişli Lokma Tarifi Ardanın Mutfağı 13 Temmuz 2015 Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm – suda beklemiş
1 su bardağı file Antep fıstığı
1 su bardağı ceviz içi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tutam tarçın
Tuz
Kızartmak için – Sıvıyağ
Kuru Yemişli Lokma Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Hamur için un, pudra şekeri, kuru maya, yumurta, sütü karıştırın.
İçine üzüm, ceviz, Antep fıstığı, limon kabuğu, tarçın, tuz ve vanilyayı ilave edip yeniden karıştırın. Hava almayacak şekilde kapatıp, 1-1,5 saat mayalandırın.
Hazırladığınız karışımdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa atın. Kızaran lokmaları bir kevgir yardımıyla havlu kağıt üzerine alın ve servis tabağına alıp pudra şekeri serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder