Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Kepir Sarması Tarifi - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Kepir Sarması Tarifi


3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 Temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kepir Sarması nasıl yapılır, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kepir Sarması tarifi, Kepir Sarması malzemeleri Kepir Sarması nasıl pişirilir Kepir Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kepir Sarması, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 3.07.2015

nurselin-mutfagi-Kepir-Sarmasi-tarifi-3-Temmuz-2015
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Kepir Sarması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
 
KEPİR SARMASI

Malzemeler :
2 bağ karalahana
6 parça kuzu gerdan.
3 su bardağı kepir (kırık mısır).
6 adet kuru soğan.
1 baş sarımsak.
Yarım çay batdağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı tereyağ.
1 su bardağı bulgur.
1 su bardağı pirinç.
1 tutam maydanoz.
Pulbiber.
Tuz.
1 bardak sıcak su.
SOSU İÇİN.
1 yemek kaşığı biber salçası. Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım bardak sıcak su.
Tuz.
Karalahana yapraklarının sapları temizlenir ve tuz atılan bol suda yumuşayana kadar bir kaç dakika haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp soğuk suya bastırılarak acısı alınır. Yapraklar ikiye ayrılır ve ortasındaki damarı çıkarılır.
Tereyağı eritilip sıvı yağ gezdirilen tavada küçük küçük doğranan soğanlar ve sarımsaklar kavrulur. Pul biberi ve tuzu atılır. Rengi dönünce yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur konur. 3 bardak kepir yani kırık mısırı eklenir. Doğranan maydanozlar katılır. Karabiberi atılır. Sıcak suyu verilip demlenmeye bırakılır. Biraz serinleynce yapraklara konur ve uzun ince sarılarak dibine gerdan eti konulan tendereye dizilir.
Sıvı yağında salça kavrulur sıcak su ile açılır ve tuz atılarak sos hazırlanır. Pişmek üzere ocağa alınan sarmalarin üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılır. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ters çevrilerek sunuma alınır.

Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Haçapuri Tarifi
Nurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Laz Böreği TarifiNurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Kepir Sarması TarifiNurselin Mutfağı 3 Temmuz 2015 Gürcü Kavurma Tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top