13 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Iğdır yöresinden Balık Çöreği tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Balık Çöreği Tarifi izle
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 1 paket yaş maya.
- 3 adet yumurta.
- 1 bardak ılık süt.
- 1 su bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 fiske şeker.
- 1 bardak su.
- aldığı kadar un
.
İÇ HARCI İÇİN.
- 1 kilo dana kuşbaşı.
- 2 su bardağı ceviz.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ.
- 1 çay kaşığı zerdeçal.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı kimyon.
ÜZERİ İÇİN.
- 1 adet yumurta.
- çörekotu.
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı etler tuz atılan bol suda haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. Pişince suyu süzülür ve cevizle karıştırılıp büyük bir havanda dövülerek ezilir. Eskiden bu şekilde yapılıyormuş siz büyük bir havanınız yoksa rondodan da geçirebilirsiniz. Tereyağı konulan tavaya alınır ve kavrulur. Tuzu, karabiberi, kimyonu ve zerdeçalı atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Ufalanan yaş maya, şeker, tuz ve ılık su ile birlikte geniş bir kaba alınır. Ilıtılan süt ilave edilir. 3 yumurta kırılır. 1 su bardağından 2 parmak eksik olan sıvıyağ eklenir ve aldığı kadar unla kulak memesinden biraz yumuşak kıvamda hamur yoğurulur. Yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Çay tabağı büyüklüğünde elde açılır. Soğuyan iç harçtan konur ve yarım ay şeklinde kapatılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 200 derecede fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder