Nurselin Mutfaği Sakızlı Tatlı Tarhana Pişisi Tarifi 28 Mayıs
MALZEMELER
- 1 kilo un.
- 2 su bardağı süt.
- 10 g damla sakızı.
- 1 tatlı kaşığı karanfil.
KIZARTMAK İÇİN
- sıvı yağ.
Damla sakızı ve karanfil havanda dövülerek toz haline getirilir. Tuz atılır. Sütü ilave edilir. Ortalama 1 kilo unla kulak memesi kıvamından yumuşak hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Çay tabağı büyüklüğünde elde açılıp ortasından parmakla delinir. Bol yağda kızartılır ve sunuma alınır.
NOT: hamur ilk yoğurulduğunda küçük parçalar alıp güneşte kurutun. Kuruyunca elekten geçirip tarhana elde edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder