Nurselin Mutfağı Sütlü Baklava Tarifi - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı Sütlü Baklava Tarifi




Sütlü Baklava Tarifi:

Malzemeleri:
 1 paket baklavalık yufka
 3 yemek kaşığı tereyağ
 1 çay bardağı sıvı yağ

KAYMAĞI İÇİN
 5 su bardağı süt
 4 yemek kaşığı irmik
 2 yemek kaşığı manda kaymağı

ŞERBETİ İÇİN
 4 su bardağı süt
 3 su bardağı şeker

 Hazırlanışı:
Süt ve irmik tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir Kıvama gelince ocaktan alınır ve sürekli karıştırılarak soğutulur Soğuyunca içine kaymak bırakılır
4 su bardağı süt ve 3 su bardağı şeker tencereye alınır Karıştırılarak pişirilir Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır ve şerbet soğumaya bırakılır
Üst üste konan 3 adet baklavalık yufkanın üzerine eritilip ılıtılan tereyağı sürülür Bıçakla dörde bölünür Çıkan kare dilimlerin üzerine hazırlanan kaymak konur ve 2 tarafından zarf şeklinde kapatılıp üzerine yağ sürülen fırın tepsisine alınır Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır Son olarak üzerlerine yine eritilen ve ılıtılan tereyağı gezdirilip 180 derecede fırına verilir
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ılıyan şerbet üzerine bırakılır ve sunuma hazırdır

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top