Nurselin Mutfağı Şeftali Kurabiyesi Tarifi - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı Şeftali Kurabiyesi Tarifi




Şeftali Kurabiyesi Tarifi:

Malzemeleri:
MUHALLEBİSİ İÇİN
 2,5 su bardağı süt.
 1 su bardağı şeker.
 2 yemek kaşığı un.
 2 yemek kaşığı mısır nişastası.
HAMURU İÇİN. 
 3 su bardağı un.
 250 g tereyağ.
 2 adet yumurta.
 1 su bardağı pudra şekeri.
RENKLENDİRMEK İÇİN. 
 sarı gıda boyası.
 kırmızı gıda boyası.
 toz şeker.
ÜZERİ İÇİN 
 taze nane.
Hazırlanışı:
 Süt, şeker, un ve mısır nişastası tencereye alınır çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
 Geniş bir kaba 2 adet yumurta kırılır. 250 g tereyağ ve 1 bardak pudra şekeri eklenir. Ortalama 3 bardak unla hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan cevizden biraz küçük bezeler elde edilir. Ceviz kabuğunun dışta kalan yüzeyi bu bezelerle kaplanır. 185 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişme süresi ortalama 25 dakikadır. Bunun her fırında değişebileceğini unutmayınız.
 Fırından çıkan hamurlar kaynarlığını atınca ceviz kabuklarından ayrılır. Kabuğun şeklini almış olacaktır. 2 hamurun arasına soğuyan muhallebi konur ve birleştirilir. Şeftali şeklini almış olacaktır. Dış yüzeyi önce sulandırılan sarı ve kırmızı gıda boyasına sonra toz şekere bulandırılır. Tepesine ikili nane yaprağı konup sunuma alınır.

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top