Nurselin Mutfaği Sinkonta Tarifi 28 Mayıs - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfaği Sinkonta Tarifi 28 Mayıs



Nurselin Mutfaği Sinkonta Tarifi 28 Mayıs

MALZEMELER
- 1 bütün sarı kabak.
- 4 adet kuru soğan.
- 4 adet domates.
- 1 baş sarımsak.
- 4 tane kuru biber.
- 2 adet limon.
- 1 su bardağı zeytinyağı.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Sarı kabağın kabukları soyulur ve çekirdekleri alınır.
İnce ince dilimlenerek geniş bir kaba konur. Halka halka doğranan soğanlar üzerine eklenir. Doğranan domatesler ve bütün olarak sarımsaklar ilave edilir. Zeytinyağının içine biber salçası konup karıştırılır. Hazırlanan sos 1 bardak su ile malzemenin üzerine gezdirilir, tuz atılır ve harmanlanır. Fırın kabına alınıp üzerine limon dilimleri dizilir. Kuru biber konur ve 180 derecede fırına verilir. 5-10 dakika sonra derecesi 200'e çıkarılır. Fırından çıkınca sunuma hazırdır.

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top