Çaput Aşı Tarifi:
Malzemeleri:
250 g kuzu kuşbaşı et
20 adet asma yaprağı
89 adet can erik
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yarım limon
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Dibine zeytinyağı gezdirilen tencerenin içine kuşbaşı etler konur ve kavrulur Karabiberi ve kimyonu atılır Suyunu salıp çekince üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır
Başka bir tencerede az zeytinyağında doğranan soğanlar kavrulur Rengi dönünce doğranan asma yaprakları bırakılır Yıkanıp sıcak suda bekletilen pirinçler ilave edilir Biraz kavrulunca etler eklenir Suyu verilir Yarım limonun suyu sıkılır ve bütün olarak erikler eklenir Tuzu atılır ve suyunu çekene kadar pişirilir Koruk suyu ile yapılan bir yemektir fakat mevsimi olmadığı için erikle pişirilmiştir
0 yorum:
Yorum Gönder