Hung Tarifi:
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz.
su.
İÇ HARCI İÇİN.
1 kilo çiriş.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 çay kaşığı tuz.
SOSU İÇİN.
1 su bardağı yoğurt.
3 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Çiriş otları küçük küçük doğranır ve sıvı yağ gezdirilen tavaya alınıp kavrulur. Tuz atılır ve yumuşayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 2 bezeye ayrılır ve büyükçe açılır. Geniş bir bardak ağzıyla yuvarlaklar kesilir ve iç harçtan konur. Kenarlarından örgü şeklinde kapatılıp tuz atılan bol suda haşlanır. Süzülerek suyundan alınıp sunum tabağına konur. Eritilen tereyağ ve sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder