Ankara Tava Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo kuzu incik.
3 su bardağı arpa şehriye.
2 adet kuru soğan.
4 adet sivri biber.
3 adet domates.
5 diş sarımsak.
1 yemek kaşığı tereyağ.
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Şehriye tavaya alınır ve tereyağında kavrulup tepsiye alınır.
kuzu incik etleri ısınan tencereye alınır ve çevrilerek kavrulur. Üzerine sırasıyla küçük doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenir Biber ve domates salçası bırakılır. Sarımsak eklenir. Üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca suyu ile birlikte tepsideki şehriyelerin üzerine bırakılır. 200 derecede fırına verilir. Suyunu çekince fırından alınır ve sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder