15 Maysı 2015 Nurselin Mutfağı Leblebili Kurabiye Tarifi - Sağlıklı Yaşam

15 Maysı 2015 Nurselin Mutfağı Leblebili Kurabiye Tarifi





15 Maysı 2015 Nurselin Mutfağı Leblebili Kurabiye Tarifi


Leblebili Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı leblebi tozu.
- 1,5 su bardağı un.
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 125 g tereyağ.
- yarım su bardağı sıvı yağ.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 1 adet yumurta.

Hazırlanışı:
Rondoda toz haline getirilen leblebiler elenerek geniş bir kaba alınır. 1,5 bardak un eklenir. Kabartma tozu ve vanilyası konur.
Başka bir kaba 1 yumurta kırılır. 1,5 bardak pudra şekeri eklenir. Oda sıcaklığında bekletilen 125 g tereyağ ve yarım bardak sıvı yağ ilave edilir ve karışana kadar yoğurulur. Daha sonra diğer kaptaki toz malzemeler eklenerek hamuru tutulur. İçindeki malzemenin özleşmesi için 20 dakika dolapta bekletilir. Dolaptan çıkınca cevizden biraz küçük bezeler alınır ve yuvarlanarak üzerine yağlı kağıt serilen fırırın tepsisine dizilir. Herbirinin ortasına 1 adet leblebi konur. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top