4 Mayıs 2015 Nurselin Mutfağı Simit Pizza Tarifi - Sağlıklı Yaşam

4 Mayıs 2015 Nurselin Mutfağı Simit Pizza Tarifi


4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 4 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Simit Pizza nasıl yapılır, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Simit Pizza tarifi, Simit Pizza malzemeleri, Simit Pizza nasıl yapılır, nurselin mutfağı Simit Pizza, Simit Pizza nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 4.05.2015 Simit Pizza



4 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Simit Pizza tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.



Simit Pizza Tarifi

Malzemeleri:
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt. 
- yarım paket yaş maya. 
- 1 çay kaşığı şeker. 
- 1 fiske tuz. 
- 1 bardak su. 
- un.

Üzeri için:
- yarım kangal sucuk. 
- yarım dizi kuru domates. 
- 6 adet kültür mantarı. 
- 100 g kaşar peyniri. 
- 2 adet sivri biber. 
- 2 adet kırmızı biber. 
- 1 yemek kaşığı domates salçası. 
- 1 yemek kaşığı biber salçası. 
- 1 yemek kaşığı kekik. 
- yarım su bardağı üzüm pekmezi. 
- susam.

Hazırlanışı:
Geniş bir kaba yarım paket yaş maya konur. Üzerine ılıtılan süt ve su eklenir. Mayayı çalıştırması için şekeri konur. Tuzu atılıp, aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. 
Biber ve domates salçası su ile biraz inceltilir ve içine kekik, pulbiber atılıp sosu hazırlanır. 
Dinlenen hamurun çeyreği bir kenara ayrılır. Kalan hamur yuvarlak olarak açılıp fırın tepsisine alınır. Üzerine hazırlanan sosu gezdirilir. 
Kenara ayrılan hamur 2 bezeye ayrılır. Şerit şekli verilip örgü şeklinde dolanıp büyük açılan hamurun kenarına konur. Üzerine pekmez gezdirilir ve susam serpilir. İçte kalan yüzeye dilimlenen sucuk, mantar ve biber dizilir. 200 derecede fırına verilir. Pişmeye yakın açılıp rendelenen kaşar peyniri ve suda bekletilen kuru domatesi konur. Peyniri eriyince fırından alınır ve sunuma hazırdır.


Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top