5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 5 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kitel nasıl yapılır, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kitel tarifi, Kitel malzemeleri, Kitel nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kitel , Kitel nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 5.05.2015 Kitel
5 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Kitel tarifi yayınlandıktan hemen sonra. http://beyazlimon.blogspot.com.tr/ Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
5 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Kitel tarifi yayınlandıktan hemen sonra. http://beyazlimon.blogspot.com.tr/ Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
Kitel Tarifi
Malzemeleri:
- 2 su bardağı köftelik bulgur.
4 su bardağı yarma.
- 750 g kuzu kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 2 yemek kaşığı reyhan.
- yarım bardak pirinç.
- 1 tutam maydanoz.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
- köftelik bulgur ve yarma geniş bir kaba alınır. Tuz atılıp sıcak su ile ıslatılır. Bu şekilde yarım saat beklemesi gerekir. Bekledikten sonra özleşene kadar yoğurulur.
- dana kıyma bir kaba alınır. İçine küçük küçük doğranıp suyu sıkılan soğanlar konur. Reyhanı eklenir. Tuzu ve karabiberi atılır. Haşlanıp suyu süzülen pirinç ve doğranan maydanoz ilave edilip harmanlanır.
- yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Su yardımıyla büyükçe açılır. İçine hazırlanan kıymalı harçtan bırakılır ve üzerinden kapatılır. Elde çevrilerek büyütülür. Özelliği çay tabağı büyüklüğünde olmasıdır. Tuz atılan kaynar suda haşlanır. Suyun yüzüne çıkınca sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder