5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 5 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Perde Pilavı nasıl yapılır, 5 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Perde Pilavı tarifi, Perde Pilavı malzemeleri, Perde Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Perde Pilavı, Perde Pilavı nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 5.05.2015 Perde Pilavı http://beyazlimon.blogspot.com.tr/
5 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Perde Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra. http://beyazlimon.blogspot.com.tr/ Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
5 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Perde Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra. http://beyazlimon.blogspot.com.tr/ Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
Perde Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilo tavuk eti.
- 4 su bardağı pirinç.
- 1 su bardağı tuzsuz badem.
- yarım su bardağı dolmalık fıstık.
- yarım su bardağı kuş üzümü.
- 150 g tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tarçın.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Hamuru için:
- 5 su bardağı un.
- 4 adet yumurta.
- 3 yemek kaşığı yoğurt.
- 1 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım su bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 4 adet yumurta kırılır. Tuzu atılır. Verilen ölçülerde yoğurdu, sıvı yağ ve eritilen tereyağ konur. Ortalama 5 bardak unla kulak memesi kıvamında hamur tutulur.
- kabuğu alınan tuzsuz bademler tereyağında kavrulur. Rengi dönünce dolmalık fıstık eklenir. 1-2 dakika çevrilip ocaktan alınır.
- tavuk etleri tencereye alınıp haşlanır. Tavuklar suyundan alınır ve küçük küçük doğranır. Tereyağı konulan tencerede kavrulur.
pirinçler tuz atılan sıcak suda 5-10 dakika bekletilir. sıcak suda bekletilen pirinçler tereyağ ve sıvı yağ konulan tencerede kavrulur. Üzerine çıkacak kadar haşlanan tavuğun suyundan konulur. Pişmeye yakın kavrulan bademler ve fıstıklar eklenir. Kuş üzümü ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve tarçını atılıp harmanlanır ve ocaktan alınır.
- Tencerenin her yerine bol miktarda tereyağ sürülür. Tereyağın donması için 5 dakika kadar dolapta bekletilir. Üzerine badem yapıştırılacağı için kaymaması adına dondurulması önemlidir. Bademler donan tereyağın üzerine yapıştırılır. Üzerine açılan ilk yufka yerleştirilir. Kavrulan tavuklardan 2-3 kaşık kadar tencerenin dibine bırakılır. Üzerine pilav yayılır ve tencere dolana kadar bu işlem tekrarlanır. Hamurun tencerenin kenarında kalan kısımları ile üzeri kapatılır. Kızarana kadar 180 derecede fırına verilir. Kızarınca fırından alınıp ters çevrilir. Dilimlenerek servis edilir.
Perde pilavı sunuma hazırdır.
NOT: perde pilavının özel bakır tenceresi vardır. Mutfağınızda yoksa yada bulamadıysanız fırına girebilen ve derinliği olan herhangi bir tencerede yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder