Ardanın Mutfağı Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi 3 Mayıs 2015 - Sağlıklı Yaşam

Ardanın Mutfağı Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi 3 Mayıs 2015


3 Mayıs 2015 pazar günü Ardanın Mutfağın da Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi ekranlara geldi. Tarifin yapılışı ve malzeme listesini sizinle paylaştık. Ailenize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz özel tatlılardan biri Karamelli Çikolatalı Tart.

Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi

Malzemeleri:

Tart hamuru için:
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
110 gr tereyağı
yarım su bardağı toz badem
yarım su bardağı kakao
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı soğuk su

Karamelli kat için:
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı krema
100 gr tereyağı

Çikolata sos için:
1 su bardağı krema
320 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Hamur için, un ve tereyağını ufalayın. Ardından kakao, toz badem ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. İçine yumurta ve suyu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Karamel için, şekeri tavada kenarlardan eriterek karamel yapın. Bir spatula ile dışarıdan içeriye doğru şekeri alıp sürekli ezerek bu işlemi yapabilirsiniz.
Ardından ateşten alın ve tereyağını küçük parçalar halinde sürekli karıştırarak erittiğiniz şekere yedirin.
Bu şekilde 10 dakika kadar soğutun. Ardından suyu çok yavaş olacak şekilde tavaya ekleyin. Bir kaşık ekleyin karıştırın, sonra bir kaşık daha ekleyin yine karıştırın. Bu şekilde tüm su bitene kadar karıştırarak ilave edin.
Son olarak kremayı da kaşık kaşık ekleyerek homojen bir hal alana kadar karıştırın ve kenarda soğutun.

Ganaj için, kremayı ısıtın ve kenara alıp içinde çikolatayı eritin. Son olarak içine tereyağını ekleyin karıştırın ve kenarda bekletin.
Tart hamurunu dolaptan çıkartın ve iki yağlı kağıt arasında kalıbınızın boyuna göre açın. Kalıba yerleştirip kenarlarına şekil verin.
Tabanına ve kenarlarına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip bakliyat dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ardından üzerindeki bakliyatlar ve yağlı kağıdı alıp 25 dakika da bu şekilde pişirin. Fırından çıkartıp iyice soğutun.
Son olarak soğuyan tart kalıbına önce karameli dökün 15 dakika derin dondurucuda soğutun. Sonra üzerine çikolata ganajı dökün ve buzdolabında 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis edin.

5 Mayıs 2015 Ardanın Mutfağı Karamelli Çikolatalı Tart tarifleri izle ardanın mutfağı izle, ardanın mutfağında ne yapıldı, bugün tv8 ardanın mutfağında ne yapıldı, 5 Mayıs pazar ardanın mutfağında bugün ne yapıldı, ardanın mutfağı hangi kanalda, 5 Mayıs 2015 ardanın mutfağı Karamelli Çikolatalı Tart nasıl yapılır, 5 Mayıs 2015 ardanın mutfağı tarifi, malzemeleri, Karamelli Çikolatalı Tart nasıl pişirilir, nasıl yapılır, ardanın mutfağı, ardanın mutfağı pazar yemekleri, ardanın Mutfağı izle 5.05.2015 Karamelli Çikolatalı Tart

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top