4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 4 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Baton Pasta nasıl yapılır, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Baton Pasta tarifi, Baton Pasta malzemeleri, Baton Pasta nasıl yapılır, Baton Pasta nasıl pişirilir, nurselin mutfağı Baton Pasta, Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 4.05.2015 Baton Pasta
4 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Baton Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
4 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Baton Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
Baton Pasta Tarifi
Malzemeleri:
- 6 paket bitter çikolata.
- 1 paket bisküvi.
- 800 g taze süt kreması.
Üzeri İçin:
- kakao.
- toz fıstık.
Hazırlanışı:
Taze süt kreması ısıtılmak üzere tencereye konur. Kaynamadan ocaktan alınır. Bitter çikolatalar içine atılır ve eriyene kadar karıştırılır. Soğumak üzere buzdolabına bırakılır. Kremanın soğuk olması önemlidir. Krema cıvık olursa çikolata ekliyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Dikdörtgen bir kalıbın içine kolay çıkması için streç serilir. Üzerine dibini dolduracak kadar soğuyan kremadan dökülür. 3 adet bisküvi 2 kat halinde yanyana dizilir. Bisküvileri aynı hizada tutmanız önemlidir. Üzerine tekrar bisküvileri kapatacak kadar krema dökülür. 3 kat olana kadar bu işlem yapılır ve son olarak kalan krema dökülür. Bu şekilde 1 gün dolapta bekletilir. Zaman sıkıntınız varsa buzlukta 3-4 saat bekletebilirsiniz. Donunca sunum tabağına çevrilerek çıkarılır. Toz kakao gezdirilir ve toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder