4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 4 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Lokum Kek nasıl yapılır, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Lokum Kek tarifi, Lokum Kek malzemeleri, Lokum Kek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Lokum Kek, Lokum Kek nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 4.05.2015 Lokum Kek
4 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Lokum Kek tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
4 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Lokum Kek tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
Lokum Kek Tarifi
Malzemeleri:
- 4 adet yumurta.
- 1,5 su bardağı şeker.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 3 su bardağı un.
- 1 adet portakal.
- 1 adet limon.
Sosu için:
- 200 g taze süt kreması.
- 1 paket bitter çikolata.
Üzeri için:
- hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
- 4 adet yumurta ve 1,5 su bardağı şeker köpürene kadar çırpılır. 1 bardak süt ve sıvıyağ ilave edilir. 1 portakal ve 1 limon kabuğu rendesi eklenir. Elenen kabartmatozu, vanilya ve un katılarak karıştırılır. Üzerine yağlı kağıt serilen dikdörtgen fırın tepsisine eşit oranda yayılacak şekilde alınır. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- taze süt kıreması ocağa alınır. Kaynamadan altı kapatılır. İçine çikolata atılıp eriyene kadar karıştırılıp soğutulmaya bırakılır.
- fırından çıkan kek kaynarlığını atınca 2 parmak kalınlığında kareler kesilir. 4 kenarından önce soğuyan sosa sonra hindistan cevizine bulanıp sunuma alınır. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder