Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Kastamonu yöresinden Fındık Krokanlı Pasta tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiyenin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izleyebilirsiniz.
Fındık Krokanlı Pasta Tarifi
Malzemeleri:
keki için:
4 adet yumurta.
100 g şeker. 1 su bardağı
75 g su. 1 çay bardağı.
150 g un. 7, kaşık.
1 paket vanilya.
1 paket kabartmatozu.
Muhalebisi için:
3 su bardağı süt.
1 su bardağı şeker.
3 yemek kaşığı mısır nişastası.
4 yemek kaşığı un.
2 adet yumurta.
225 g küvertür beyaz çikolata.
Krokanı için:
1,5 su bardağı fındık.
2 su bardağı şeker.
1 yemek kaşığı su.
3 damla limon suyu.
Hazırlanışı:
Derin bir kaba 4 adet yumurta kırılır. (100 g) 1 su bardağı şeker ilave edilir. 1 çay bardağı(75g) su eklenir ve köpürene kadar çırpılır. 7 kaşık (150 g) un, kabartmatozu ve vanilya eklenip 10 dakika kadar tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kek kalıbına veya pasta çemberine konup 160 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince soğumaya bırakılır.
Tencereye 3 bardak süt konur. 1 bardak şeker, 3 kaşık nişasta, 4 kaşık un ve 2 yumurtanın sarısı eklenir. Karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve doğranan yağsız çikolatalar içine bırakılır. Eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Tencereye 2 bardak şeker konur. Limon suyu damlatılır. 1 kaşık su ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Karamalize olunca içine 1,5 bardak bütün kabuksuz fındık bırakılır ve hemen ocaktan alınarak karıştırılır. Mermer bir tezgah üzerine yoksa yağlı kağıt üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek kalıbından çıkarılarak 3 parçaya bölünür. İlk katın üzerine yumuşaması için süt ve şeker karışımı gezdirilir. Üzerine soğuyan muhallebisi yayılır ve 2, kat keki konur. Sütle ıslatılıp tekrar muhallebi yayılır ve 3. Kat kek ile üstü kapatılır. Son olarak sütle ıslatılıp kalan muhallebi üzerine dökülür. Ufalanan kırokan ve rendelenen yağsız çikolata ile süslenip dolapta bir kaç saat bekletilir.
Krokanlı pasta sunuma hazırdır.
6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 6 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta nasıl yapılır, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta tarifi, Fındık Krokanlı Pasta malzemeleri, Fındık Krokanlı Pasta nasıl yapılır, nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta, Fındık Krokanlı Pasta nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 6.05.2015 Fındık Krokanlı Pasta
0 yorum:
Yorum Gönder