7 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Adıyaman yöresinden Kavurmalı Hıtap tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Kavurmalı Hıtap Tarifi izle
Malzemeleri:
Hamuru için:
- yarım paket yaş maya.
- 1 yemek kaşığı şeker.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 bardak ılık su.
- aldığı kadar un.
İç Harcı için:
- 600 g kavurma.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 tutam maydanoz.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 tatlı kaşığı yedi bahar.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 yemek kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
-Yarım paket yaş maya, 1 bardak ılık su ve ve 1 kaşık şekerle geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 15-20 dakika dinlendirilir.
- Kavurmalar küçük küçük doğranır. Üzerine doğranan kuru soğanlar ve maydanozlar konur. Biber ve domates salçası bırakılır. Karabiberi, tuzu, pulbiberi ve yedibaharı atılır. Zeytinyağ gezdirilip harmanlanır.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlanan iç harçtan yarısına konur ve kalan tarafı ile kenarlarından bastırılarak üzeri kapatılır. Yöresel adeti ekmek fırınında pişirilmesidir fakat siz evinizde 200 derecede fırına verebilirsiniz
7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 7 Mayıs perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kavurmalı Hıtap nasıl yapılır, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kavurmalı Hıtap tarifi, Kavurmalı Hıtap malzemeleri, Kavurmalı Hıtap nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kavurmalı Hıtap, Kavurmalı Hıtap nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı 7.05.2015 Kavurmalı Hıtap
0 yorum:
Yorum Gönder