7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 7 Mayıs perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yarpuzlu Köfte nasıl yapılır, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yarpuzlu Köfte tarifi, Yarpuzlu Köfte malzemeleri, Yarpuzlu Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yarpuzlu Köfte, Yarpuzlu Köfte nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı 7.05.2015 Yarpuzlu Köfte
7 Mayıs 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Adıyaman yöresinden Yarpuzlu Köfte tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Yarpuzlu Köfte Tarifi izle
Malzemeleri:
- 500 g dana kuşbaşı.
- 2 demet yarpuz.(yabani nane)
- 2 su bardağı nohut.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Köfteleri için:
- 250 g çiğ köftelik kıyma.
- 3 su bardağı ince bulgur.
- 1 tatlı kaşığı pulbiber.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
Yarpuz: bahar aylarında su kenarlarında yetişen bitki.
Hazırlanışı:
- Dana eti düdüklü tencereye konur. Az su ve tuz eklenir. Biraz kavrulunca biber ve domates salçası bırakılır. Sıvı yağı gezdirilir. Bir gün önceden ıslatılan nohutlar eklenir. Bol su konulup kapağı kapatılır ve haşlanmaya bırakılır.
- İnce bulgurlar geniş bir kaba alınır. Tuzu, pulbiberi ve karabiberi atılır. Kıyması eklenip su ile özleşene kadar köfte harcı yoğurulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
- Haşlanan etler suyu ile birlikte geniş bir tencereye alınır. Suyu kaynayınca yuvarlanan köfteler içine eklenir. Köfteleri pişince küçük küçük doğranan yarpuzlar (yabanı taze nane) içine bırakılıp bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Malzemeleri:
- 500 g dana kuşbaşı.
- 2 demet yarpuz.(yabani nane)
- 2 su bardağı nohut.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Köfteleri için:
- 250 g çiğ köftelik kıyma.
- 3 su bardağı ince bulgur.
- 1 tatlı kaşığı pulbiber.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
Yarpuz: bahar aylarında su kenarlarında yetişen bitki.
Hazırlanışı:
- Dana eti düdüklü tencereye konur. Az su ve tuz eklenir. Biraz kavrulunca biber ve domates salçası bırakılır. Sıvı yağı gezdirilir. Bir gün önceden ıslatılan nohutlar eklenir. Bol su konulup kapağı kapatılır ve haşlanmaya bırakılır.
- İnce bulgurlar geniş bir kaba alınır. Tuzu, pulbiberi ve karabiberi atılır. Kıyması eklenip su ile özleşene kadar köfte harcı yoğurulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
- Haşlanan etler suyu ile birlikte geniş bir tencereye alınır. Suyu kaynayınca yuvarlanan köfteler içine eklenir. Köfteleri pişince küçük küçük doğranan yarpuzlar (yabanı taze nane) içine bırakılıp bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder