Nurselin Mutfağı 1 Mayıs 2015 Türkmen Mantısı Tarifi - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 1 Mayıs 2015 Türkmen Mantısı Tarifi


1 mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 mayıs 2015 nurselin mutfağı Türkmen Mantısı nasıl yapılır, 1 mayıs 2015 nurselin mutfağı Türkmen Mantısı tarifi, Türkmen Mantısı malzemeleri Türkmen Mantısı nasıl pişirilir Türkmen Mantısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Türkmen Mantısı, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı 1.05.2015

 


 

Hafta içi her gün Nurselin Mutfağında ekranda yayınlanan yemek tariflerini buradan takip edebilirisiniz. Nurselin Mutfağında Türkmen Mantısı Malzemeleri ve tarifi.

 

TÜRKMEN MANTISI

Malzemeleri:
Hamuru için:
- 6 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- su.

 

İç harcı için:
- 750 g dana kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.

 

Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. Soğanlar rendelenir ve kıymaya katılır. Tuzu, karabiberi atılır ve harmanlanır. İç harcı hazırdır. Hamurdan bezeler alınır ve büyükce açılır. 4 parmak kalınlığında kareler kesilir. Hazırlanan iç harçtan konur ve bohça şeklinde 4 kenarından birleştirilerek kapatılır. Oluşan sivri tarafları karşılıklı birleştirilir ve şekli verilir. Kevgirin üzerine dizilir ve kaynayan sıcak su tenceresinin üstüne konur. Buharda pişeceği için kapak kapatılır. Pişince sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır. Afiyet olsun.

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top