Ardanın Mutfağı 27 Haziran 2015 tv8 Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifleri, Yeni Bölüm 27 Haziran 2015 Ardanın Mutfağı izle - Sağlıklı Yaşam

Ardanın Mutfağı 27 Haziran 2015 tv8 Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifleri, Yeni Bölüm 27 Haziran 2015 Ardanın Mutfağı izle



27 Haziran 2015 de Ardanın Mutfağı tv8 de, Pazar 12:45 yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 27 Haziran 2015 Cumartesi Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.

Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi izle

Malzemeler;
30 adet kuru patlıcan

İç harç için;
500 gr az yağlı kıyma
4-5 adet ezilmiş sarımsak
1 su bardağı yıkanmış firik bulguru
½ su bardağı yıkanmış bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı kadar acı pul biber
1 tutam kimyon
1 dolu tutam kuru nane
Tuz
Karabiber
Aldığı kadar su

İçinde pişeceği su;
1 litre kaynamış su
2 kaşık domates salçası
4-5 kaşık ayçiçeği yağı

Üzeri için;
Süzme Yoğurt
Pul biber
Tereyağı

Hazırlanışı;
Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, çok yumuşamasın çok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pişmesini durdurun.
Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın.
Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1, 1 buçuk parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin.
Tencereye ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan başlayarak içeriye doğru dizin.
Ayrı bir kapta sos için kaynar suda domates salçasını eritin, dolmaların üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin.
Ayçiçeği yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce yoğurt sonra, bu sosu dökerek servis edin.

bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın mutfağında ne yapıldı Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Ardanın mutfağı hangi kanalda Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 bugün Ardanın Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 nasıl yapılır 27 Haziran 2015 Ardanın mutfağı tarifleri Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top