15 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA Tarifi
BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için;
125 gram katı yağ
1 su bardağı un
1 fiske tuz
4 adet yumurta
1 bardak su
Kreması için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
100 gram taze süt kreması
Üzeri için;
5 paket beyaz çikolata
1 kg çilek
Hazırlanışı:
125 g katı yağ,1 bardak su ile ocağa alınır. Yağ eriyip kaynamaya başlayınca tuz atılır ve 1 bardak un konur. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Kaşığa yapışmayınca olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğutulur. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Her yumurtadan sonra çırpılır.
Sıkma torbası ile üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıkılır. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Süt, mısır nişastası, un ve şeker ocağa alınır. Altını açmadan yumurta sarısı kırılır. Altı açılıp çırpılarak karıştırılır ve muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca taze krema eklenip çırpılır ve tekrar soğutulur.
Fırından çıkan hamurlar kaynarlığını atınca 2 ye bölünür. Profiterol hamuru olduğundan içi boş olacaktır. Aralara Soğuyan muhallebi ile doldurulup çilek konur. Üst tarafları benmari usulü buharda eritilen beyaz çikolataya bulanır ve sunuma alınır.
Nurselin Mutfağı Yemek tarifi, 15 Haziran Nurselin Mutfağı, BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA nasıl yapılır, BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA malzemeleri nelerdir, 15.06.2015 BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder