Nurselin Mutfağı 23 Haziran Erikli Yavan Sarma Tarifi izle Tokat 23.06.2015 - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 23 Haziran Erikli Yavan Sarma Tarifi izle Tokat 23.06.2015



23 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Tokat yöresinden Erikli Yavan Sarma Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz.. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini Tokat yöresinden. Tokat tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Erikli Yavan Sarma Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde Tokat ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Erikli Yavan Sarma Tarifi

Erikli Yavan Sarma Tarifi izle

Malzemeleri:
5 adet kuru soğan.
1,5 su bardağı kırık yarma.
1,5 su bardağı ince bulgur.
3 yemek kaşığı reyhan.
2 yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
1 tatlı kaşığı kimyon.
2 su bardağı kuru mürdüm eriği.
750 g asma yaprağı
Yarım bardak su.
SOSU İÇİN. 
3 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
yarım bardak su.

Soğanlar rondoda çekilip, kırık yarma ve ince bulgurla birlikte bir kaba alınır. Bol reyhan konur. Domates salçası bırakılır. Tuzu, kimyonu ve pulbiberi atılıp yarım bardak su ile iç harcı yoğurulur.
Suda bekletilip tuzu alınan asma yapraklarına hazırlanan iç harç uzun ve ince olacak şekilde sarılır. Tencereye ne kadar kat dizilirse aralarına mürdüm eriği bırakılır. Son olarak en üst katada erik serpilip zeytinyağı gezdirilir. Üzerine çıkmayacak kadar su eklenip pişirilmeye bırakılır. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvıyağında kavrulur. Karamalize olunca salçası eklenir ve su ile inceltilir. Ocakta pişmek üzere olan solmanın üzerine bırakılır. Bu şekilde bir 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Ters çevrilerek sunuma hazırlanır.

bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Erikli Yavan Sarma Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 bugün nurselin Erikli Yavan Sarma Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 nasıl yapılır 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Erikli Yavan Sarma Tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top