15 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı Donut Tarifi
Donut Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı erimiş tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Üzeri için:
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
100 gram taze süt kreması
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Süt ılıtılır. Eritilen yarım çay bardağı tereyağ ile un konulan geniş bir kaba alınır. Şekeri konur. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Merdane ile 2 c kalınlığında açılır. Bardakla yuvarlaklar kesilir. İçlerine küçük bir kapakla delikler açılır. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir. Bol yağda kızartılır. Süt kreması ocağa alınır. Ilınınca içine çikolata bırakılır. Kendi ılıklığında eriyecektir.
Toz şeker rondada çekilir. İçine tarçın konup karıştırılır.
Yağda kızartılan hamurların yarısının sadece 1 yüzeyi sıcakken çıkolata sosuna diğer yarısıda tarçınlı şekere bulandırılır. Çikolata sosu donunca sunuma alınır.
Nurselin Mutfağı Yemek tarifi, 15 Haziran Nurselin Mutfağı, Donut nasıl yapılır, donut malzemeleri nelerdir, 15.06.2015 Donut tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder