Nurselin Mutfağı Baharatlı Ekmek Tarifi 15 Haziran - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı Baharatlı Ekmek Tarifi 15 Haziran




15 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı Baharatlı Ekmek Tarifi

Baharatlı Ekmek Tarifi

Malzemeleri:
Hamuru için;
 3 su bardağı un
 1 paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 yarım çay bardağı zeytinyağı
 ılık su
iç Harcı İçin:
 3 diş sarımsak
 1 tutam taze fesleğen
 1 tutam taze kekik
 yarım çay bardağı zeytinyağı
 1 fiske tuz
Hazırlanışı:
 Geniş bir kaba un konur. Tuz atılır. Mayası eklenip karıştırılır. Yağ gezdirilir ve ılık su ile hamuru yoğurulur. 50 derecede ısıtılan fırında 5 10 dakika mayalandırılır. Ele yapışan cıvık kıvamda bir hamur olacaktır.
 Taze fesleğen ve kekik küçük küçük doğranır. Ezilen sarımsak katılır. Tuzu atılır ve zeytinyağı gezdirilir. Mayalanan hamur tezgaha alınır. Un yardımı ile merdaneyle uzunca açılır. Üzerine hazırlanan harç gezdirilir. Uzun tarafından rulo şeklinde sarılır. Boydan boya bıçakla kesik atılır. Kendi etrafında sarılarak yuvarlak çemberin içine alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp çemberinden çıkarılınca sunuma hazırdır.

Nurselin Mutfağı Yemek tarifi, 15 Haziran Nurselin Mutfağı, Baharatlı Ekmek nasıl yapılır, Baharatlı Ekmek malzemeleri nelerdir, 15.06.2015 Baharatlı Ekmek tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top