22 Haziran 2015 Pazartesi de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Adana yöresinden DOMATESLİ PİLAV tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
DOMATESLİ PİLAV Tarifi izle
Malzemeleri:
- 3,5 su bardağı pirinç.
- 4 adet domates.
- 4 adet kuru soğan.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2,5 bardak su.
Hazırlanışı:
Soğanlar küçük küçük doğranıp yağ gezdirilen tencerede kavrulur. Rengi biraz dönünce kabukları alınıp küçük doğranan domatesler eklenir. Yıkanıp süzülen pirinci katılır. Pirinç biraz kavrulunca suyu verilir. Biz 2,5 bardak su verdik, fakat siz domatesin su miktarına göre suyunu pirincin üzerine çıkacak kadar ayarlayabilirsiniz. Tuzu atılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip ocaktan alınınca demlenmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder