Nurselin Mutfağı 23 Haziran Büzgülü Gül Baklava Tarifi izle Tokat 23.06.2015 - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 23 Haziran Büzgülü Gül Baklava Tarifi izle Tokat 23.06.2015



23 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Tokat yöresinden Büzgülü Gül Baklava Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz.. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini Tokat yöresinden. Tokat tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Büzgülü Gül Baklava Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde Tokat ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Büzgülü Gül Baklava Tarifi

Büzgülü Gül Baklava Tarifi izle

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- 1 çay kaşığı kabartmatozu.
- 1 fiske tuz.
- Aldığı kadar un.
AÇMAK İÇİN. 
- nişasta.
İÇ HARCI İÇİN. 
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz.
ÜZERİ İÇİN. 
- 250 g tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
ŞERBETİ İÇİN. 
- 4,5 su bardağı şeker.
- 4 bardak su.
- 3-4 damla limon suyu.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Sıvıyağ ve süt eklenir. Çıtırlık vermesi için sirke bırakılır. Tuzu atılır. Kabartmatozu ve aldığı kadar un ile baklava hamuru yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve 15-20 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirilir.
Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. 4 tafaftan karşılıklı olarak büzülerek ortada birleştirilir. Yonca şeklinde olacaktır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir ve yapraklar büzgüleri bozulmadan üstüste kapatılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince Limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
Fırından çıkıp ılıyan tatlının üzerine ılık şerbet gezdirilip sunuma alınır.

bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Büzgülü Gül Baklava Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 bugün nurselin Büzgülü Gül Baklava Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 23.06.2015 Nurselin Mutfağı 23.06.2015 nasıl yapılır 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Büzgülü Gül Baklava Tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top