Hellimli Tarhana Çorbası Tarifi Arda’nın Mutfağı 30 Haziran 2015
Malzemeler;
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam nane
1 paket hellim peyniri
Hazırlanışı;
1 su bardağı suda tarhanaları en az 1 saat bekletin.
Tencerede yağ, salça ve nane konulup hafif karıştırıldıktan sonra su ve ezilmiş tarhana ilave edilip tuz konulur ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra karıştırma bırakılır, 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hellimli Tarhana Çorbası Tarifi
Etiketler:
Ardanın mutfağı izle, 30 Haziran ardanın mutfağı, ardanın mutfağı nerede, ardanın mutfağı tv8, tv8 ardanın mutfağı, ardanın mutfağı yemek tarifleri, ardanın mutfağında hangi yemek var, ardanın mutfağı tv8 izle, Arda’nın Mutfağı, ardanın mutfağı bugün,
0 yorum:
Yorum Gönder