Nurselin Mutfağı 28 Haziran Sacarası Tarifi izle Konya 28.06.2015 - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 28 Haziran Sacarası Tarifi izle Konya 28.06.2015




Nurselin Mutfağı 28 Haziran Sacarası Tarifi izle  Konya 28.06.2015
28 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan  yöresinden Sacarası Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz.. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini  yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Sacarası Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde  ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Sacarası Tarifi

Sacarası Tarifi izle

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt.
2 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 çay kaşığı kuru maya.
1 fiske tuz.
aldığı kadar un
Su.
AÇMAK İÇİN 
Nişasta.
İÇ HARCI İÇİN 
2 su bardağı ceviz.
400 g manda kqymağı.
1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı.
ÜZERİ İÇİN
250 g tereyağI.
ŞERBETİ İÇİN. 
2,5 su bardağı şeker.
2,5 bardak su.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yoğurt ve sıvıyağ eklenir. Mayası konur ve tuzu atılır. Aldığı kadar unla ve kıvamına göre suyla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri kapatılarak 30 dakika dinlendirilir.
2,5 bardak Su ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Bir beze alınıp büyükce açılır. Ortadan ikiye kesilir. Üzerine parça parça kaymak bırakılır ve ceviz serpilir. İki parçada rulo şeklinde sarılır. Bir ucundan dolanarak kendi etrafında yuvarlanır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve üzerine eritilen tereyağ gezdirilerek 180 derecede fırına verilir.
İç harç olarak ceviz yerine isteğe bağlı boz fıstıkta kullanabilirsiniz.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca üzerine gezdirilen ılık şerbet ile aunuma alınır.


bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Sacarası Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 28.06.2015 Nurselin Mutfağı 28.06.2015 Nurselin Mutfağı 28.06.2015 bugün nurselin Sacarası Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 28.06.2015 Nurselin Mutfağı 28.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 28.06.2015 Nurselin Mutfağı 28.06.2015 nasıl yapılır 28 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Sacarası Tarifi Konya

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top