15 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı PİZZA PASTA Tarifi
PİZZA PASTA Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için;
5 su bardağı un
1, 5 bardak süt
yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yumurta
İç Harcı İçin
1,5 kangal sucuk
750 gram kaşar peyniri
Sosu İçin;
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze kekik
yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Un geniş bir kaba alınır. Üzerine mayası konur. Ilıtılan süt eklenir. Yoğurt ve zeytinyağı ilave edilir. Yumurta kırılır ve hamuru yoğurulur. 50 derecede ısıtılan fırında 10 dakika mayalandırılır.
6 eşit bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Suda ve yağda inceltilen domates salçası ,sarımsak ve kekik katılıp, pişirildikten sonra sürülür. Çemberin içinde 10 dakika 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 4 bezeye bu işlem uygulanır. Kalan 2 beze de açılıp soslanır, fırınlanmadan bir tanesi en alta konur. Üzerine rendelenen kaşar ve dilimlenen sucuk dizilir. Pişen 4 yufka üzerine konup aralarına yine sucuk ve kaşar serpilir. Kalan hamurla etrafı kapatılıp yağlanan pasta çemberine alınır. 15 dakika 180 derecede fırına verilir.
Nurselin Mutfağı Yemek tarifi, 15 Haziran Nurselin Mutfağı, PİZZA PASTA nasıl yapılır, PİZZA PASTA malzemeleri nelerdir, 15.06.2015 PİZZA PASTA tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder