Ardanın Mutfağı 27 Haziran Kayseri Yağlaması Tarifi izle 27.06.2015 - Sağlıklı Yaşam

Ardanın Mutfağı 27 Haziran Kayseri Yağlaması Tarifi izle 27.06.2015



27 Haziran 2015 de Ardanın Mutfağı tv8 de, Cumartesi yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 27 Haziran 2015 Cumartesi Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.

Kayseri Yağlaması Tarifi izle

Malzemeler;
Hamuru için;
500 gr un
1 su bardağı su
½ su bardağı süt
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Kıymalı harç için;
2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6-7 adet domates
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı;
Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı  bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin.  Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.
Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.
Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.
Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin. 4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın mutfağında ne yapıldı Kayseri Yağlaması Tarifi Ardanın mutfağı hangi kanalda Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 bugün Ardanın Kayseri Yağlaması Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı bugün Ardanın mutfağında ne yapıldı Ardanın Mutfağı 27.06.2015 Ardanın Mutfağı 27.06.2015 nasıl yapılır 27 Haziran 2015 Ardanın mutfağı tarifleri Kayseri Yağlaması Tarifi

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top