Yufka Mantısı Tarifi Arda’nın Mutfağı 30 Haziran 2015 - Sağlıklı Yaşam

Yufka Mantısı Tarifi Arda’nın Mutfağı 30 Haziran 2015



Yufka Mantısı Tarifi Arda’nın Mutfağı 30 Haziran 2015

Malzemeler;
3 adet yufka
300gr kıyma
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu için;
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Kuru nane

Üzeri için;
1 kase çırpılmış süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Tereyağlı kat için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane

Hazırlanışı;
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
1 adet yufkayı tezgaha serin, kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Salçalı sos için, tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.
Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.
Yoğurtlu karışım için sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.
Fırından çıkan mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve naneyi üzerine dökün.
Yufka Mantısı Tarifi


Etiketler:
Ardanın mutfağı izle, 30 Haziran ardanın mutfağı, ardanın mutfağı nerede, ardanın mutfağı tv8, tv8 ardanın mutfağı, ardanın mutfağı yemek tarifleri, ardanın mutfağında hangi yemek var, ardanın mutfağı tv8 izle, Arda’nın Mutfağı, ardanın mutfağı bugün,

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top