Nurselin Mutfağı 10 Haziran Ürgüp Böreği Tarifi izle Sakarya 10.06.2015 - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı 10 Haziran Ürgüp Böreği Tarifi izle Sakarya 10.06.2015



10 Haziran salı Nurselin mutfağı yemek televizyon programında yapılacak olan Sakarya yöresinden tarifi izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde herkesle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi dikkati artırıyor. Ülkemizin çok sayıda yöresinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında gösterilen yemek tariflerini sakarya ilinden. sakarya usulü verilen yemek tarifleri show tv ekranlarında izledik..
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı televizyonda Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde sakarya yöresinden tariflerin nasıl hazırlandığı malzmelerini ve yapılışını gördük sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz.

Ürgüp Böreği Tarifi izle

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
 5 su bardağı un.
 yarım paket yaş maya.
 1 tatlı kaşığı şeker.
 2 adet yumurta.
 1 çay kaşığı tuz.
 1 bardak ılık su.
AÇMAK İÇİN. 
 10 yemek kaşığı tereyağı
İÇ HARCI İÇİN. 
 4 adet dolmalık kabak.
 1,5 su bardağı ceviz.
 300 g ezine peyniri.
 1 tutam dereotu.
 2 adet tereyağ.
 1 tatlı kaşığı tuz.
 1 tatlı kaşığı karabiber.
 1 tatlı kaşığı pul biber.
Yapılışı:
Yaş maya ılık suda şeker ile birlikte açılır. Yumurta kırılır. Tuzu atılır. Ortalama 5 bardak un ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamuru yoğurulur. 1015 dakika dinlendirilir. Kabakların uç kısımları alınır ve rendelenir. Tereyağ eritilen tavaya konup kavrulur. Yumuşayınca ocaktan alınır ve çekilmiş cevizle harmanlanır. Soğuyunca ufalanan peynir ve dereotu eklenir. Tuzu, karabiberi ve pulbiberi atılıp karıştırılır. Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir. Çay tabağından biraz büyük açılır. 5 tanesi aralarına eritilen tereyağ sürülerek üstüste konup tepsiye alınır. 5 bezeye daha aynı işlem uygulanır. Pırasalı İç harç yayılır ve kalan 10 beze ile aynı şekilde üzeri kapatılır. Dilimlenir ve son kez tereyağ gezdirilip 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.

Nurselin mutfağı salı yemekleri nurselin mutfağında ne yapıldı 10 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı malzemeleri malzemeleri malzemeleri Nurselin Mutfağı 10.06.2015 Nurselin Mutfağı 10.06.2015 Nurselin Mutfağı 10.06.2015 malzemeleri malzemeleri malzemeleri nurselin mutfağı hangi kanalda nurselin mutfağı hangi kanalda malzemeleri malzemeleri malzemeleri

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top