Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:
DİYARBAKIR KEBABI Tarifi:
MALZEMELER
2 kilo kaburga kısmından kuzu yağlı kıyma
3 yemek kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı tuz
4 patlıcan
EZMESİ İÇİN
2 salatalık
yarım kilo domates
5 yeşil biber
1 yemek kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
SOĞAN SALATASI İÇİN
2 taze soğan
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşuığı tuz
Yapılışı:
Kaburga kısmından hazırlanan kıyma geniş bir kaba alınır Tuz ve bol miktarda pul biberle özleşene kadar yoğurulup terbiyesi yapılır Bu şekilde dolapta 23 saat bekletilmesi gerekir
Mangallık şişlerin yarısıne dilimlenen patlıcanlar ve köfte şekli verilen et sırasıyla dizilir
Kalan şişlerin etrafı da sadece etle sarılıp mangalda pişirilir
Salatalık domates, maydanoz ve biber çok küçük doğranır Biber salçası bırakılır Zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir Tuzu, pul biberi atılıp ezme salatası hazırlanır
Soğanlar piyazlık doğranır Pul biber ve tuz ile harmanlanıp soğan salatası hazırlanır
Lavaş ve hazırlanan salatalarla sunuma alınır
0 yorum:
Yorum Gönder