Nurselin Mutfağı Sütlü Portakallı Revani Tarifi 11 Haziran - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı Sütlü Portakallı Revani Tarifi 11 Haziran



Nurselin Mutfağı bu gün yapılan yemek tarifleri. Malzemeleri ve Hazırlanışı

Sütlü Portakallı Revani Tarifi


Malzemeleri:
 2 adet portakal.
 2 su bardağı pirinç unu.
 1 su bardağı şeker.
 4 adet yumurta.
 1 su bardağı sıvıyağ.
 1 paket kabartmatozu.
 1 paket vanilya.
ŞERBETİ İÇİN.
 1 litre süt.
 2 su bardağı şeker.
ÜZERİ İÇİN. 
 hindistan cevizi.

Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. 45 dakika kaynayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Portakalların kabukları rendelenir. Üzerine yarım portakalın suyu sıkılıp şekerle ezilerek karıştırılır. Derin bir kaba 4 yumurta kırılır. 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürünce sıvı yağı, pirinç unu, kabartmatozu, vanilya ve ezilen portakal kabuğu eklenip karıştırılır. Üzeri yağlanan cam kaba alınıp 180 derecede fırına verilir.  Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince dilimlenir. Hindistan cevizi ile süslenerek sunuma alınır.

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top