5 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yapılan Tahinli Yaprak Sarması tarifi izle tvden hemen sonra Sitemizde paylaşıyoruz Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor Nurselin Mutfağında yöresel tariflere yer verilmesi programa ilgiyi artırıyor Türkiyenin bir çok yöresinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz
Tahinli Yaprak Sarması Tarifi izle
Malzemeler:
300 g asma yaprağı.
350 g koyun kıyması.
yarım su bardağı tahin.
3 adet kuru soğan.
1 su bardağı pirinç.
5 yemek kaşığı nar ekşisi.
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 tutam maydanoz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı kuru nane.
1 tatlı kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN.
yarım su bardağı tahin.
pul biber.
Yapılışı:
Soğanlar doğranıp bir kaba alınır. Kıyması konur. Yıkanan pirinç eklenir. Yarım su bardağı tahin ilave edilir. Nar ekşisi gezdirilir. Karabiberi, kimyonu, nanesi ve tuzu atılır. Salçaları bırakılır. Doğranan maydanozlar eklenir ve harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Sıcak suda bekletilen asma yaprakları hazırlanan iç harçla doldurulup sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine ağırlık yapması için dolma taşı konur. Sıcak su verilir ve pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilir. Üzerine tahin gezdirilir. Pul biber serpilir ve sunuma alınır.
5 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 5 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarması nasıl yapılır, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarması tarifi, Tahinli Yaprak Sarması malzemeleri, Tahinli Yaprak Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tahinli Yaprak Sarması, Tahinli Yaprak Sarması nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 5.6.2015 Tahinli Yaprak Sarması
0 yorum:
Yorum Gönder