Nurselin Mutfağı Hanım Göbeği Böreği Tarifi 1 Haziran - Sağlıklı Yaşam

Nurselin Mutfağı Hanım Göbeği Böreği Tarifi 1 Haziran


Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Hanım Göbeği Böreği Tarifi:

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN 
 3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
 yarım paket yaş maya
 yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 çay kaşığı tuz
 ılık su
KIYMALI HARCI İÇİN 
 300 g dana kıyma
 2 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı pulbiber
 1 çay kaşığı tuz
ISPANAKLI İÇ HARÇ İÇİN 
 yarım kilo ıspanak
 100 g beyaz peynir
 2 adet kuru soğan
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN 
 2 adet domates
 1 adet yumurta
 Yapılışı:
 Yaş maya geniş bir kaba alınır Yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve un eklenip kulak memesi kıvamında hamuru yoğurulur 1015 dakika dinlendirilir
 Kıyma sıvı yağ gezdirilen tavaya alınıp kavrulur Rengi dönünce doğranan kuru soğanlar eklenir Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılıp kıymalı iç harcı pişirilir Soğumaya bırakılır
 Doğranan soğanlar az sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur Rengi dönünce doğranan ıspanaklar eklenir Biraz ılıyınca içine peynir ufalanır Karabiberi ve tuzu atılıp ıspanaklı harcı hazırlanır
 Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir Büyükçe açılır Üzerlerine sıvı yağ gezdirilir Kesilerek 4 dilim elde edilir Her dilim yarısına gelecek kadar geniş tarafından rulo şeklinde sarılır Yarısına gelindiğinde 2 uç kısmı içine doğru kıvrılarak havuz oluşturulur Dilimin kalan sivri kısmı içe doğru kıvrılır Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir Şekil verilen yufkaların iç kısımlarının yarısı kıymalı diğer yarısı ıspanaklı iç harçla doldurulur İsteğe bağlı olarak domates dilimleri ile üzerleri süslenir Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir

Shares

0 yorum:

Yorum Gönder


Top