Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi:
MALZEMELER:
125 g tereyağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN :
2 paket bitter çikolata
100 g leblebi
hindistan cevizi
Yapılışı:
Oda sıcaklığında olan tereyağ geniş bir kaba alınır 1 su bardağından 1 mısır nişastası ve pudra şekeri eklenir 1 yumurta kırılır Kakaosu, vanilyası ve aldığı kadar unu eklenip hamuru yoğurulur Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sarımsak sıkacağı ile sıkılıp ortasına küçük bir kapağın arkası ile bastırılarak havuzu oluşturulur 180 derecede fırına verilir
Benmari usulü buharda çikolata eritilir Leblebiler eriyen çikolatanın içine atılır Tek tek çıkarılıp bir tabağa dizilir ve dondurulur
Fırından çıkan kurabiyelerin havuz kısımlarına hindistan cevizi serpilir Çikolatalı leblebiler ile süslenip sunuma alınır
0 yorum:
Yorum Gönder