Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:
Pirinç Salatası Tarifi:
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı bezelye
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
yarım demet taze nane
2 yemek kaşığı tereyağ
56 adet salatalık turşusu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tencereye tereyağ konur Eriyince üzerine sıcak suda bekletilip süzülen pirinç bırakılır Tuzu atılır ve kavrulur Kavrulunca su eklenir ve pişiriip soğumaya bırakılır
Maydanoz, dereotu, turşu, taze nane ve soğan küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır Haşlanan bezelye ve soğuyan pilav ile harmanlanır Limon sıkılır Tuzu atılır ve sunuma alınır
0 yorum:
Yorum Gönder